Samma sak fast så olika

Större fastighetsbolag köper som oftast in tjänster där en entreprenör får ta hand om värme, vent och el.
och jag såg två notiser om detta, fastigehtsbolag har köpt in tjänsten, ”ta hand om vår el, värme, sanitet och ventilation”.

YIT fick ramavta med Regionfastigheter Skåne ”Avtalet är mycket intressant och förväntas leda till ett flertal beställningar inom RegionFastigheters fastighetsbestånd i Skåne. Beställningen omfattar alla tre teknikområden el, rör och klimat.” http://www.energi-miljo.se/aktuellt/senaste-nytt/yit-fick-ramavtal-med-regionfastigheter-skane/

Siemens fick Umeå Kommun ”Umeå kommuns satsning på att energieffektivisera de kommunala fastigheterna kommer att sänka energianvändningen med 20 procent. Så lyder garantin från Siemens, som har fått uppdraget att genomföra projektet.” http://www.energi-miljo.se/aktuellt/senaste-nytt/siemens-energieffektiviserar-umea-kommun/

Såg ni skillnaden.

det ser ut som att Skåne vill köpa in tjänsten till så lågt pris som möjligt och Umeå vill ha så låga driftkostnader som möjligt.
Undrar vem som har kvar mest pengarna efter 15 år drift av fastigheterna…..

Annonser

Denna blogg

petteriram200
Petter Börjesson jobbar på Energiråd Sverige med energideklarationer , utredningar och liknande kopplat till energi. På de här sidorna finns några av de tankar som uppstår under dagarna.

Här är min arbetsplats
Energiråd Sverige

och våra ägare
Dalakraft
Borlänge Energi
Annonser

%d bloggare gillar detta: