Fler hushåll byter elleverantör – men ingen sparar…

På energimyndigheten kan man läsa (http://www.energimyndigheten.se/sv/Press/Pressmeddelanden/Fler-hushall-byter-elleverantor–elenergipriset-sjunker-men-natpriset-stiger/):

Första kvartalet 2009 skedde en kraftig ökning av antalet hushåll som bytte elhandelsföretag. Närmare 140 000 hushåll bytte vilket är en ökning jämfört med första kvartalet 2008 på 39 procent.  Detta framgår av ny statistik som SCB tagit fram på Energimyndighetens uppdrag.

På samma ställe kan man läsa: (http://www.energimyndigheten.se/sv/Energifakta/Statistik/Forbattrad-energistatistik-i-bebyggelsen/Matning-av-hushallsel-pa-apparatniva-/)

Varför ökar elanvändningen i hushållen? För att få svar på frågan har Energimyndigheten gjort mätningar på apparatnivå i 400 hushåll.

Alltså vi är mycket petiga med att få lägsta pris, men vi brys oss inte om var den tar vägen. Vi ser att elräkningen ökar och den enda förklaringen vi kan tänka oss är att elpriset stigit, att användningen ökat finns liksom inte på kartan. Att vi numera har en TV i varje rum, datorn står på, alla småsaker som behöver el finns liksom inte med i världsbilden. Dom sakerna har man ju köpt till ett bra pris, som ska väl inte påverka elräkningen…..

ja, vi är underliga

Annonser

Denna blogg

petteriram200
Petter Börjesson jobbar på Energiråd Sverige med energideklarationer , utredningar och liknande kopplat till energi. På de här sidorna finns några av de tankar som uppstår under dagarna.

Här är min arbetsplats
Energiråd Sverige

och våra ägare
Dalakraft
Borlänge Energi
Annonser

%d bloggare gillar detta: