vi är på väg

Det är ju lite kul att förbjuda matta glödlampor. Det är ju en rejäl omställning. Hur många har du hemma? Vi håller på att byta ut men har säkert 5-10 kvar. Och tittar man i butiker säljs det ju en och annan lampa.

(Man borde ju i och för sig bli misstänksam när glödlampor säljs i12 pack och lågenergilampor en och en. det borde ju ge en vink om hållbarheten.)

Ett kaxigt företag i belysningsbranschen hävdar att de minkat energianvändningen i Sverige med 129,5 GWh sedan 2003, 20 GWh/år. (http://www.newsdesk.se/pressroom/energisystem_ab/pressrelease/view/energisystem-erbjuder-den-svenska-marknaden-dimbar-led-lampa-286873)

Jämför lite med vindkraftsproduktino i Dalarna ( http://www.dalavind.se har rolig statistik: http://www.dalavind.se/upload/Dalavind_diagram.htm) och det motsvara energin från fem st 2MW vindkraftsverk.
det är inte dåligt.

Annonser

Denna blogg

petteriram200
Petter Börjesson jobbar på Energiråd Sverige med energideklarationer , utredningar och liknande kopplat till energi. På de här sidorna finns några av de tankar som uppstår under dagarna.

Här är min arbetsplats
Energiråd Sverige

och våra ägare
Dalakraft
Borlänge Energi
Annonser

%d bloggare gillar detta: